Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors otrdien iesniedzis apelācijas protestu par Liepājas tiesas spriedumu, ar kuru tēvs un dēls atzīti par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar piecus gadus vecu meiteni un sodīti ar attiecīgi 240 un 200 stundām piespiedu darba.

Kā portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka, Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors 14. jūlijā uzdevis Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokuroram pārbaudīt Liepājas tiesas sprieduma likumību krimināllietā.

Otrdien virsprokurors iesniedzis apelācijas protestu par Liepājas tiesas spriedumu. Tas noprotestēts daļā par soda mīkstumu. Eiduka norāda, ka apelācijas protestā izteikti iebildumi par tiesas argumentāciju, kas bijusi par pamatu piespiedu darba piemērošanai abiem apsūdzētajiem. Tāpat protestā lūgts kā sodu abiem apsūdzētajiem vīriešiem piemērot brīvības atņemšanu.

Jau ziņots, ka 13. jūlijā Liepājas tiesa divus liepājniekus atzinusi par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar mazgadīgo pret viņas gribu. Apsūdzētie ir 48 gadus vecais Jevgeņijs Smirečanskis un viņa 22 gadus vecais dēls Oļegs Smirečanskis. Tiesa Jevgeņiju Smirečanski sodījusi ar 240 stundām piespiedu darba un viena gada probācijas uzraudzību, bet Oļegs Smirečanskis sodīts ar 200 stundām piespiedu darba un probācijas uzraudzību.

Abiem solidāri jāatmaksā valstij cietušajai izmaksātā kompensācija 1120 eiro, kā arī katram jāatmaksā valstij ar tiesāšanos un advokāta pakalpojumiem saistītie izdevumi – 202 eiro katram.

Noziedzīgās darbības norisinājušās ilgstošā laika periodā - no 2009. gada līdz 2014. gada 27. februārim. Kad noziedzīgās izdarības pret bērnu sākās, meitenītei bija tikai pieci gadi, turklāt 48 gadus vecais Jevgēņijs bija tuvs viņas radinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!