Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes priekšnieks Juris Briķis pārkāpis Korupcijas novēršanas likumu, jo pieņēmis darbā savu dēlu, informēja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns.
Minētais fakts konstatēts pagājušā gada beigās Valsts policijas rīkotās pārbaudes laikā. Šajā pārbaudē atklātas arī citas nepilnības, kas attiecas uz darba plānošanu, jo nav veikta pilnīga kriminogēnās situācijas analīze.

Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes darbā kā būtisks trūkums atzīts nepietiekama jaunu kadru apzināšana un piesaistīšana. Konstatēti rūkumi arī par nepietiekamu sabiedrības informēšanu un sadarbību ar presi.

Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes priekšnieks Juris Briķis aģentūrai LETA sacīja, ka sevi neuzskata par Korupcijas novēršanas likuma pārkāpēju. Viņš savu dēlu pieņēmis darbā pēc Policijas akadēmijas beigšanas. Savukārt Liepājas Ceļu policijā strādā viņa audžumeita.

Briķis norādīja, ka abi jaunieši ir pieauguši un dzīvo atsevišķi no vecākiem. ''Dēls pēc mācībām Policijas akadēmijā ir atgriezies savā dzimtajā pilsētā,'' stāstīja Briķis, atzīmējot, ka pretējā gadījumā, ņemot vērā tēva amatu un izvēlēto profesiju, viņam šajā pilsētā nebūtu darba.

Briķa dēls ir Valsts policijas Ostas iecirkņa priekšnieks.

LETA jau informēja, ka Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes priekšniekam sakarā ar viņa darbā konstatētajām nepilnībām noteikta ārkārtas atestācija.

Preses sekretārs stāstīja, ka pārbaudes laikā priekšnieka darba organizācijā konstatētās nepilnības viņam jānovērš līdz aprīlim, pēc tam paredzēts noteikt precīzu atestācijas datumu.

Speciāli izveidota komisija ar Valsts policijas priekšnieka Jura Rekšņas rīkojumu pērn no 4. līdz 21.decembrim veica pārbaudi Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldē.

Komisija pārbaudīja Valsts policijas Liepājas rajona pārvaldes darba organizāciju, sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanu, noziedzības apkarošanu un Kriminālpolicijas darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!