Foto: LETA
Pagājušajā piektdienā Priekules novadā no kādas saimniecības nozagta 45 000 eiro vērta lauksaimniecības ķīmija, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Savukārt otrajā gadījumā Nīcas novadā, uzlaužot garāžu, no tās nozagti augu aizsardzības līdzekļi. Valsts policijā par notikušo sākti kriminālprocesi.

Valsts policija brīdina, ka, iestājoties siltākam laikam un atsākoties dārza darbiem, sarosās arī zagļi, kuri iekāro traktortehniku, minerālmēslus un jebko, kas līdz ar pavasari un vasaru vairs neatrodas aiz atslēgas.

Likumsargi aicina padomāt par lauksaimniecībā izmantojamo minerālmēslu un citu augu aizsardzības līdzekļu uzglabāšanu.

Tos nav vēlams atstāt brīvi pieejamās telpās, kur ķimikālijas būtu viegls guvums nelūgtiem viesiem. Ikviens, kurš kļuvis par garnadžu upuri, aicināts informēt policiju, pēc iespējas precīzāk norādot visus notikušā apstākļus.

Tāpat policija brīdina, ka traktori jānovieto drošā un apsargājamā teritorijā. Tos nevajadzētu nepieskatītus atstāt uz lauka vai citā brīvi pieejamā vietā.

Ja traktortehnikas, lauka vai saimniecības tuvumā pamanītas aizdomīgas personas vai svešas automašīnas, vēlams piefiksēt automašīnas numurzīmi un ziņot par to policijai, zvanot pa tālruni 110 vai vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī.

Tāpat likumsargi norāda, ka nevajadzētu būt vienaldzīgiem, bet gan pieskatīt ne tikai savu saimniecību, bet pievērst uzmanību arī kaimiņos notiekošajam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!