Foto: Shutterstock

Pagājušajā nedēļas nogalē Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldē tika saņemts izsaukums par to, ka kādā dzīvesvietā Liepājā ir piekauts vīrietis. Ierodoties norādītajā adresē, konstatēts, ka informācija nav patiesa un cilvēks, būdams alkohola reibumā, pats nesaprotot, kāpēc izsaucis policiju, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.

Pēc aptuveni pusstundas tika saņemts atkārtots izsaukums uz to pašu adresi. Šoreiz, ierodoties policijas darbiniekiem, vīrietis sacīja, ka viss esot kārtībā un policiju vairs nevajagot. Viņš paskaidroja, ka otru reizi izsauca policiju, jo likās, ka draugs lietojot alkoholiskos dzērienus kopā ar viņa sievu.

Kā paskaidroja pati sieviete, pārnākot no darba mājās, viņa ieraudzīja, ka viņas vīrs ar savu draugu lieto brendiju, taču pasākums ātri vien beidzās – draugs aizgāja mājās, bet vīrs – gulēt. Pēc kāda brīža sieviete dzirdēja policijas ierašanos. Uzzinājusi, ka vīrs izsauca policiju, jo viņam likās, ka viņš ticis piekauts, viņa paskaidroja, ka nekā tāda nav bijis. Tāpat arī otru reizi viņa, tāpat kā viņas vīrs, apliecināja, ka otrs izsaukums arī ir nepatiess.

Vīrietim ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par policijas apzināti nepamatotu izsaukšanu. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 35 līdz 140 eiro, bet juridiskajām personām — no 140 līdz 1400 eiro. Materiāls ir nosūtīs Liepājas pilsētas domes Administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!