Foto: Picjumbo

Jūnija sākumā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē saņemts izsaukums uz kādu veikalu Karostā, kur vīrietis ir sabojājis veikala stikla vitrīnu, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka stikla vitrīna ir izsista, līdz ar to vairs nepilda savu funkciju. Veikala darbinieki pastāstīja, ka vīrietis, atrodoties veikalā, uzvedās neadekvāti, lamājās necenzētiem vārdiem uz veikala darbiniekiem un pircējiem.

Vīrietis veikalā iegādājas alu, ko pie veikala ieejas arī izdzēris, pēc tam pieejot pie veikala darbinieces un sakot, lai izsauc taksi.

Veikala darbiniece to atteikusies darīt, tāpēc vīrietis viņu nolamājis un izsitis veikala vitrīnai stiklu, kā arī solījis izsist arī pārējos stiklus.

Tad veikalā ienākuši iedzīvotāji, kuri pamanījuši nekārtības un palīdzēja vīrieti izraidīt no tirdzniecības vietas. Vīrietis devies tālāk.

Liecinieki Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonām uz ielas norādīja virzienu, uz kuru devās vīrietis, kā arī pastāstīja, kas vīrietim bija mugurā.

Apsekojot apkārtni, netālu tika sastapts vīrietis, kurš atbilda minētajā pazīmēm. Tajā brīdī viņš publiski nokārtojās ielas vidū. Vīrietis tika ievietots policijas automašīnā un nogādāts līdz veikalam, kur veikala darbinieki viņu atpazina kā vainīgo personu.

Pēc brīža vīrietis atkal kļuva agresīvs, lamājās uz ielas esošajām personām un atkārtoti vērsās arī pie veikala darbiniekiem, aizkarot tos mutiski un traucējot darbu, tāpēc tika pieņemts lēmums vīrieti aizturēt un ievietot dienesta transportlīdzeklī, kur vīrietis turpināja izrādīt agresiju, nodarīt kaitējumu dienesta inventāram.

Vīrietis tika nogādāts policijas iecirknī, kur viņam tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaužas kā necieņa pret sabiedrību vai bezkaunīga rīcība, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu, uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) vai organizāciju darbu (sīkais huligānisms), uzliek naudas sodu no 70 līdz 500 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!