Foto: AFI

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa pirmdien izbeigusi administratīvo lietu par polittehnologa Jurģa Liepnieka saukšanu pie administratīvās atbildības par necieņas izrādīšanu pret tiesu tā dēvētajā digitālās televīzijās krimināllietā, portāls “Delfi” uzzināja tiesā.

Liepnieku tika lūgts saukt pie atbildības pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa, kas nosaka, ka par necieņu pret tiesu var piemērot naudas sodu līdz 350 eiro vai administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Pirmdien pieņemto lēmumu 10 darba dienu laikā gan no lēmuma paziņošanas dienas var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Rīgas apgabaltiesa iepriekš nepieņēma Liepnieka pieteikto noraidījumu prokuroram Edvīnam Pilikseram tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā. Pieteiktais noraidījums bija saistīts ar minēto administratīvā pārkāpuma lietu, kurā Piliksers iepriekš lūdza par necieņas izrādīšanu pret tiesu Liepnieku saukt pie administratīvās atbildības, iepriekš vēstīja aģentūra LETA.

Pats Liepnieks iepriekš savā sociālā tīkla "Twitter" kontā ierakstīja: "Prokurors mani publiski salīdzināja ar kriminālajām autoritātēm, bandītiem, slepkavām + ka es ķengājoties internetā utt. Pieprasījām noraidījumu."

Digitālās televīzijas krimināllieta ir saistīta ar LVRTC meitasuzņēmuma "Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs" un "Kempmayer Media Limited" meitasfirmas "Kempmayer Media Latvia" vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un Latvijā nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonu latu.

Saistībā ar minētā projekta izpildi 19 personām apsūdzības uzrādītas pēc dažādiem Krimināllikuma (KL) pantiem - 317.panta par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, KL 319.panta par valsts amatpersonas bezdarbību, KL 177.panta par krāpšanu un KL 195.panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Neviens no apsūdzētajiem savu vainu inkriminētajos noziegumos neatzīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!