Foto: Shutterstock
Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors paātrinātā procesa kārtībā uz tiesu nosūtījis krimināllietu par sutenerismu, kurā apsūdzētas divas personas, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Saskaņā ar apsūdzību šī gada augusta sākumā abi apsūdzētie vienojās gūt sev materiālu labumu no personām, kuras nodarbojas ar prostitūciju. Vienlaikus abi vienojās, ka prostitūtas, kuras pēc viņu aicinājuma piekritīs sniegt seksuāla rakstura pakalpojumus klientiem par samaksu, tiks nodarbinātas abu dzīvesvietā, vienā no dzīvokļa istabām.

Īstenojot kopīgo noziedzīgo nodomu abi apsūdzētie mantkārīgu motīvu vadīti, organizēja un vadīja dzīvoklī seksuālu pakalpojumu sniegšanu klientiem, koordinējot strādājošo prostitūtu darbu, gūstot ne mazāk kā 50% no naudas summas, ko prostitūtas saņēma no klientiem par seksuālo pakalpojumu sniegšanu.

Tika ievietoti sludinājumi interneta vietnēs, gan meklējot sievietes, kuras piekristu nodarboties ar prostitūciju, gan meklējot klientus, kuri vēlējās saņemt prostitūtu pakalpojumus.

Tādējādi apsūdzētās personas periodiski nodarbināja ne mazāk kā trīs prostitūtas, un sistemātiski saņēma daļu no naudas, proti, kopumā ne mazāk kā 1450 eiro, ko prostitūtas bija ieguvušas par seksuālo pakalpojumu sniegšanu klientiem.

Eiduka izcēla, ka kriminālprocesa virzība paātrinātā kārtībā bija iespējama, pateicoties Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 4. nodaļas darbinieku profesionāli ieguldītam operatīvajam un izmeklēšanas darbam, kā rezultātā krimināllieta tika pabeigta 17 dienās no uzsākšanas brīža.

Apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 165. panta otrās daļas.

Šī panta otrā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Lietas iztiesāšana noteikta Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!