Foto: DELFI
Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa 10.decembrī turpinās skatīt tā dēvēto Mežaparka bānīša krimināllietu, kurā izklaides vilcieniņa vadītājs tiek vainots zēna sabraukšanā; tiesas sēdē paredzēts sākt tiesu debates, informēja tiesā.

Paredzēts, ka lietas izskatīšana sāksies plkst.14. Uz nākamo tiesas sēdi arī pieprasīta informācija no Rīgas domes Satiksmes departamenta.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais vīrietis Mežaparka teritorijā vadīja izklaides vilcieniņu un savlaicīgi nepamanīja, ka pretimbraucošais 2007.gadā dzimušais zēns netika galā ar velosipēda vadību un mainīja kustības virzienu uz apsūdzētā vadītā transportlīdzekļa pusi.

Bānīša vadītājs savlaicīgi nesamazināja braukšanas ātrumu un pilnībā neapturēja izklaides vilcieniņu, bet turpināja kustību uz priekšu, kā rezultātā notrieca zēnu.

Mežaparkā zem speciālā transporta līdzekļa - izklaides vilcieniņa 2014.gada 9.martā pakļuva 2007.gadā dzimis puisēns, kurš zaudējis dzīvību.

Lietā apsūdzēts 1944.gadā dzimušais Viesturs Rieris.

Izmeklēšanas laikā veiktas vairākas ekspertīzes, analizēti novērošanas kameru ieraksti, kā arī uzklausīti aculiecinieki un izvērtēti citi apstākļi.

Atpūtas vilcieniņa vadītājam var draudēt līdz pat desmit gadus ilgs cietumsods.

Tāpat ziņots, ka policija atsevišķi izdalījusi kriminālprocesu, kurā izvērtēs arī izklaides vilcieniņa uzņēmuma attiecīgā darbinieka atbildību, līdz ar to izmeklēšana tā saucamajā Mežaparka vilcieniņa lietā vēl nav pilnībā pabeigta, paskaidroja policija.

Izklaides vilcieniņš, ar kuru tika sabraukts zēns, Mežaparkā strādājis nesankcionēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!