Foto: DELFI
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 3. septembrī pulksten 10 plānojusi sākt skatīt krimināllietu, kurā kāda sieviete apsūdzēta par kursos iepazītas sievietes slepkavību, liecina ieraksts tiesu kalendārā.

Lietu skatīs tiesnesis Zigmunds Dundurs.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 2017. gada 12. maijā kāda nama pagalmā Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā, tika atrasta mirusi sieviete ar vairākām šautām brūcēm krūškurvja rajonā. Likumsargi izmeklēšanā noskaidrojuši, ka iespējamā slepkava ir kāda nelaiķes paziņa – 1982. gadā dzimusi sieviete.

Tās pašas dienas vakarā policisti aizdomās par noziegumu turēto sievieti aizturēja. Aizturēšanas brīdi pie sievietes tika atrasts un atsavināts uz viņas vārda reģistrēts šaujamierocis, ar ko, iespējams, izdarīta slepkavība. Policija iepriekš norādīja, ka sievietei bijusi šaujamieroča glabāšanas atļauja.

Aizdomās turētā sieviete līdz tam nebija nonākusi policijas redzeslokā. Savu vainu izdarītajā noziegumā viņa toreiz atzina.

Šogad janvārī krimināllieta nonākusi tiesā. Ģenerālprokuratūrā iepriekš portālu "Delfi" informēja, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā sieviete ar nogalināto iepazinās aptuveni pirms pieciem gadiem kursos, kuru laikā apsūdzētajai radās simpātijas pret minēto sievieti.

Apsūdzētā savā dzīvē jutās vientuļa un cerēja uz attiecību izveidošanu ar cietušo. Par savām jūtām apsūdzētā nekādā veidā nepaziņoja cietušajai, viņas netikās un nekomunicēja ārpus minētajiem mācību kursiem, norāda prokuratūrā.

Vairākus gadus apsūdzētā sekoja savai simpātijai sociālajos tīklos, bet 2016. gadā viņai izdevās noskaidrot cietušās dzīves vietu. Apsūdzētā gaidīja sievieti pie viņas mājas un nogalināja savu upuri, izdarot trīs mērķtiecīgus šāvienus sievietes mugurā. No gūtajiem ievainojumiem sieviete mira.

Apsūdzētā saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 116. panta, kas par slepkavību kā sodu paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Uz jautājumu par sievietes noziedzīgās rīcības motīviem prokurors ar Ģenerālprokuratūras sabiedrisko attiecības speciālistes starpniecību norādīja, ka šobrīd plašākus komentārus par šo lietu nesniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!