Foto: LETA
Kriminālvajāšanai Latgales tiesas apgabala prokuratūrai pirmdien, 13.aprīlī, nosūtīts kriminālprocess par Rēzeknes uzņēmēja un SIA "Andris auto" līdzīpašnieka Andra Lucatnieka lietu, portālu "Delfi" informē Valsts policija (VP).

2014.gada septembrī varbūtējam Lucatnieka slepkavam un viņa līdzdalībniekam – 1993. un 1983.gadā dzimušajiem vīriešiem – tika uzrādīta apsūdzība par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā.

Turpinot kriminālprocesa izmeklēšanu pēc diviem Krimināllikuma pantiem – par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā un par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi organizēta grupa, VP Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturēja vēl četrus 1966., 1969.,1979. un 1984.gadā dzimušus vīriešus, kuri tika atzīti par aizdomās turamajiem, bet vēlāk apcietināti.

Starp apcietinātajiem bija arī iespējamais šī nozieguma pasūtītājs un viņa līdzdalībnieki.

Jau ziņots par 2014.gada 31.janvāra slepkavību Rēzeknē, kad kādā privātmājā tika sašauts 1965.gadā dzimis uzņēmējs, mājas īpašnieks Lucatnieks, kurš notikuma vietā no gūtajām traumām mira.

Pēc aģentūras LETA rīcībā tolaik esošās neoficiālās informācijas, noziegums pastrādāts, izmantojot apgrieztu medību bisi, šauts caur logu. Negadījuma brīdī mājās atradusies arī uzņēmēja sieva, bet meita īsi pirms notikušā bija izbraukusi.

Toreiz kriminālprocesa izmeklēšanā, kas bija uzsākts pēc Krimināllikuma 117.panta 9.punkta, tika iesaistītas dažādas kriminālpolicijas struktūras, kuras strādāja pie šī nozieguma atklāšanas un vainīgo personu noskaidrošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!