Jau otro reizi šonedēļ Lietuvā aizturēta kontrabandas cigarešu krava, kas no Latvijas caur Lietuvu tika vesta uz rietumiem. Trešdien Klaipēdā aizturēta kontrabandas cigarešu krava, kuras vērtība pārsniedz miljonu litu (159 000 latu). Cigaretes tika vestas ar divām kravas automašīnām, kas pieder Latvijas kompānijai.
Kravu aizturējuši Klaipēdas dzelzceļa muitas punkta kontrabandas apkarošanas nodaļas darbinieki. Pēc provizoriskiem datiem, kravā bijuši 10 miljoni 120 tūkstoši "West" cigarešu, informēja Lietuvas muitas departaments.

Pēc muitas punkta darbinieku teiktā, šī ir vislielākā cigarešu krava, kas līdz šim aizturēta Klaipēdā. Saskaņā ar dokumentiem kravas automašīnas "Scania" un "Volvo", kas pieder Latvijas kompānijai "Ekspedīcijas Serviss", vedušas uz Vāciju koka paplātes. Kravas nosūtītājs ir Rīgā reģistrētā kompānija "Intertrans Baltija", bet saņēmējs - Vācijas firma "Fa. Bartock Import-Export".

Klaipēdas muitā kravas automašīnu vadītāji apgalvoja, ka saņēmējs no kravas atteicies, bet nosūtītājs piekritis mainīt muitas punktu, caur kuru tiks vesta krava. Abi vadītāji teica, ka atteikušies no plāna braukt uz Vāciju caur Lietuvas un Polijas robežpārejas punktu Kalvarijā un nolēmuši atgriezties Latvijā caur Saloču robežpārejas punktu.

Izmantojot mobilo rentgenu, kontrabandas apkarošanas nodaļas darbinieki minētās kravas automašīnas puspiekabē atrada 5,42 miljonus cigarešu (271 tūkstoti paciņu) "Regal" cigarešu, kuru vērtība ir 542 tūkstoši litu (86 178 latu). Pēc oficiālās versijas, šī kravas automašīna veda uz Holandi koka paplātes. Par kontrabandu lielos apjomos ierosinātas divas krimināllietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!