Foto: Valsts policija
Ceturtdien, 7. janvārī, Zemgales reģiona pārvaldes policisti uz autoceļa Rēzekne-Jēkabpils aizturējuši trīs Lietuvas pilsoņus aizdomās par vairāk nekā desmit sirmgalvju apzagšanu, uzdodoties par "Latvenergo" darbiniekiem, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Vīrietis un divas sievietes uzdevušies par "Latvenergo" darbiniekiem, iekļuvuši pensionāru dzīvesvietās un, noskaidrojot naudas glabāšanas vietas, nozaguši pensionāriem piederošo naudu. Saistībā ar notikušo policijā sākti vairāki kriminālprocesi par zādzībām.

Visas trīs personas ir Lietuvas pilsoņi – 1970. gadā un 1996. gadā dzimušas sievietes, kā arī 1973. gadā dzimis vīrietis. Personu grupa aizturēta pagājušajā ceturtdienā uz autoceļa Rēzekne-Jēkabpils, netālu no Jēkabpils. Iepriekš policija bija saņēmusi operatīvo informāciju par noziedznieku iespējamo pārvietošanās maršrutu.

Valsts policija decembrī jau ziņoja par trīs personu grupu, kas sarunājas krievu valodā un pārvietojas ar melnu "Opel" markas automašīnu. Uzdodoties par "Latvenergo" darbiniekiem, personas ieradušās dzīvesvietās pie vecāka gadagājuma cilvēkiem. Savu ierašanos ""Latvenergo" krāpnieki" pamatojuši ar elektrības skaitītāja, transformatora nomaiņas nepieciešamību vai it kā par elektroenerģiju pārmaksātās naudas atmaksu.

Pēc tam potenciālajiem upuriem krāpnieki lūguši samainīt naudu. Ja iedzīvotāji piekrituši, noziedznieki sekojuši līdzi upurim, novērojuši vietu, kur glabājas nauda un, apvārdojot upuri, šo naudu nozaguši. Atsevišķos gadījumos noziedznieki šādā veidā nozaguši pat vairākus tūkstošus eiro.

Kopumā policijai patlaban ir ziņas jau par vismaz desmit noziegumu epizodēm Latgalē, Vidzemē un Zemgalē. Noziegumos noziedznieki kopumā nozaguši ap 10 tūkstošiem eiro.

Tāpat likumsargiem zināms, ka vairākos gadījumos noziedzniekiem nav izdevies realizēt savu mērķi - personām radušās aizdomas un tās nekavējoties ziņojušas policijai. Likumsargi saņemto informāciju apkopojuši un tā palīdzējusi policijai nonākt uz pēdām noziedzniekiem un viņus aizturēt.

Policijai ir aizdomas, ka attēlā redzamās personas ir izdarījušas arī citus līdzīgus noziegumus. Tādēļ likumsargi lūdz atsaukties iedzīvotājus, kas cietuši no attēlā redzamo personu darbībām, zvanot pa tālruņiem 65403323, 65403390, 26558076 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!