Nedēļas nogalē pie muzikālā kluba Četri balti krekli smagus miesas bojājumus guvis populārā latviešu hokejista Rodrigo Laviņa tētis Elmārs Laviņš, kuru piekāvuši desmit lietuviešu rokeri, ziņo “Mango.lv”.
Elmārs Laviņš jau četrus gadus strādā klubā Četri balti krekli par šoferi. Viņš pēc nakts koncertiem nogādā mājās mūziķus, kā arī aizvizina uz dzīvesvietām kluba darbiniekus.

Naktī no sestdienas uz svētdienu ap pulksten 02.40 Laviņš ar savu automašīnu “Chrysler Voyager” atradās pie kluba ieejas. „Sestdien bija motociklistu sezonas atklāšana. Tāpēc uz Latviju bija ieradušies arī kaimiņzemes Lietuvas rokeri,” portālam “Mango.lv” stāstījis Laviņš.

Kāds kluba apmeklētājs, kas vēlējās palikt anonīms, stāstījis, ka lietuviešu rokeri visu vakaru ālējušies klubā un pēc apsargu lūguma tikuši izraidīti no tā. Lai nokļūtu viesnīcā Baznīcas ielā, desmit rokeri izgājuši no kluba, vērsušies pie šofera Elmāra, lai viņš dzīrotājus nogādā galapunktā. Taču Elmārs paskaidrojis, ka viņš automašīnā var uzņemt tikai sešus pasažierus.

Viens no rokeru draugiem tūlīt piedāvāja Elmāram, lai viņš par šo naudas summu uzņem automašīnā visus braukt gribētājus. Taču Elmārs atteicās pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus. Par atteikumu Elmārs tūlīt saņēma sitienu ar dūri pa degunu. „No sitiena zili riņķi vien gar acīm griezās. Mēģināju nomierināt agresīvos uzbrucējus, uzrunāju rokerus un teicu: „Braļukas, nevajag!” Pēc tam sekoja divi sitieni pa mugurpusi,” paudis Laviņš.

Kad incidentu pamanīja kluba apsargi, Elmāram arī palīgā steidzās klubā muzicējošā grupa. Taču lietuviešu rokeru bariņš metās bēgt.

Elmārs ar neatliekamo medicīnisko palīdzību tika nogādāts Rīgas pilsētas 1. slimnīcā.

Par notikušo uzbrukumu ierosināta krimināllieta, un pirmdien Elmārs dodas uz tiesu medicīnas ekspertīzi.

Policija tajā pat naktī aizturējusi vardarbīgi noskaņotos lietuviešu rokerus, Laviņš atteicies vēlreiz vaigā skatīt ļaundarus. „Pie kluba ir arī video novērošanas kameras, tāpēc policija varēs paši redzēt notikušo,” skaidro Elmārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!