Foto: PantherMedia/Scanpix
Naktī uz trešdienu, 24. jūniju, Ilūkstes novadā kādā privātmājā konflikta laikā vīrs nogalinājis savu sievu.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, trešdien agri no rīta policija saņēmusi informācija par sievietes līķa atrašanu kādā privātmājā Ilūkstes novadā. Uz notikuma vietā policijas darbinieki secinājuši, ka cietušai uz ķermeņa redzami miesas bojājumi, kas var liecināt par vardarbīgu nāvi.

Policija sākusi kriminālprocesu un izmeklēšanā aizdomās par 1987. gadā dzimušās sievietes nonāvēšanu aizturējusi viņas 1968. gadā dzimušo vīru. Aizturētais vīrietis pastrādātajā noziegumā atzinies, norāda policija.

Turpinot izmeklēšanu, likumsargi noskaidrojuši, ka svētku naktī, no 23. jūnija uz 24. jūniju, laulāto starpā izcēlies sadzīvisks konflikts. Tā laikā vīrietis nodarījis sievietei smagus miesas bojājumus, kuri visticamāk bijuši par iemeslu viņas nāvei.

Tāpat policija noskaidrojusi, ka konfliktsituācijas šajā ģimenē notikušas diezgan bieži.

Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 125. panta 3. daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Patlaban tiesa lemj par apcietinājuma piemērošanu aizturētajam vīrietim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!