Foto: AFP/Scanpix

Valsts policija (VP) aprīlī aizturējusi organizētu grupu – četrus cilvēkus –aizdomās par neatļautu psihotropo vielu iegādāšanos un glabāšanu lielā apmērā.

Kurzemes reģionā un Rīgā vairākos īpašumos izņemts amfetamīns, MDMA tabletes, vairāk nekā 7000 eiro skaidrā naudā un desmit 50 eiro banknotes ar viltojuma pazīmēm, portālu “Delfi” informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.

Likumsargi aprīlī atklāja noziedzīgu nodarījumu, kas saistīts ar neatļautu psihotropu vielu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā lielos apmēros personu grupā un neatļautu psihotropu vielu realizāciju lielos apmēros personu grupā.

Policisti, veicot procesuālās darbības kriminālprocesā, Kurzemes reģionā un Rīgā vairākos īpašumos izņēma 480 gramus amfetamīna un 1082 MDMA tabletes.

Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēti četri vīrieši, no kuriem viens ir liepājnieks, bet trīs – rīdzinieki. Visi vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā un diviem no viņiem ir piemērots bargākais drošības līdzeklis – apcietinājums.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija turpina darbu uzsāktajā kriminālprocesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!