Foto: Valsts policija

Šī gada 19. februārī, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Dobeles iecirknī tika uzsākts kriminālprocess saistībā ar LNT raidījumā “Degpunktā” rādīto video, kurā redzams, kā vairākas personas, riskējot ar savu un apkārtējo dzīvību, uzspridzina vecu automašīnu “Opel” ar spridzināšanas ietaisi.

VP pārstāve Ieva Sietniece portālam "Delfi" skaidroja, ka kriminālprocesa ietvaros policisti nekavējoties veica visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, kā rezultātā operatīvi noskaidroja notikuma vietu – Dobeles novada Penkules pagastā, kā arī visas sešas iesaistītās personas, kas izrādījās bijušie un esošie Penkules pagasta iedzīvotāji – četri 1985. gadā un divi 1988. gadā dzimuši vīrieši. Notikuma vietā tika izņemti lietiskie pierādījumi.

Sadarbībā ar VP ZRP Kriminālpolicijas biroja un VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes darbiniekiem viena aizturētā vīrieša dzīvesvietā tika veikta sankcionēta kratīšana. Visi izņemtie lietiskie pierādījumi nosūtīti uz ekspertīzi, lai noskaidrotu spridzināšanas ietaises izcelsmi.

No sešām aizturētām personām 1985. gadā dzimušajam vīrietim ir piemērots aizdomās turētā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par citu likumpārkāpumu izdarīšanu. Savukārt pārējām piecām personām piemērots liecinieka statuss.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas „Par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Policija atgādina, ka uzņemtajā video redzamā personu rīcība nav nekāds joks, bet gan bīstama nodarbe ne tikai pašiem, bet arī apkārtējiem, kas var beigties ar traģiskām sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!