Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Likumsargi šonedēļ aizturējuši kādu iepriekš policijas redzeslokā nonākušu vīrieti aizdomās par kādas sievietes piekaušanu un kāda vīrieša nogalināšanu, informēja Valsts policijā. Sociālajos tīklos publicētā informācija liecina, ka aizdomās turētais uzbrucis savu bērnu mātei un nogalinājis viņas draugu.

Kā portāls "Delfi" uzzināja policijā, pirmdien, 23. novembrī, pēc pulksten 16 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Olaines novadā kādā privātmājā konstatēts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm, un sieviete, kurai nodarīti smagi miesas bojājumi.

Policisti nekavējoties izbrauca uz notikuma vietu, kur saņemtā informācija apstiprinājās. Likumsargi norādītajā adresē konstatēja, ka kādā privātmājā uz dīvāna atrodas nenoskaidrota vīrieša līķis ar trulu galvas traumu, un uz grīdas bezsamaņā guļ 1980. gadā dzimusi sieviete. Sievietei tika sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība un viņa smagā stāvoklī nogādāta medicīnas iestādē.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrota mirušā vīrieša personība, kurš dzimis 1988. gadā.

Veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus, Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicisti noskaidroja iespējamo vainīgo personu, kuru trešdien, 25. novembrī, aizturēja Rīgā.

Aizturētais jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

Tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Aizturētajam vīrietim kopā ar cietušo sievieti bija divi bērni, kas dzīvoja šķirti pie abiem vecākiem.* Valsts policija informāciju par notikušo ir nodevusi bāriņtiesai, kas lems par bērnu turpmāko dzīvesvietu.

Šobrīd turpinās aktīva izmeklēšana un tiek skaidroti notikušā nozieguma motīvi un apstākļi.

Par notikušo sociālajos tīklos arī informējusi kāda sieviete, kura norāda, ka ir cietušās radiniece. No viņas paustā izriet, ka aizdomās turētais ir cietušās bijušais vīrs, abiem ir kopīgi divi bērni. Savukārt nogalinātais vīrietis ir cietušās draugs.

Sieviete, kura norāda, ka ir cietušās radiniece, ir uztraukusies par abu bērnu stāvokli. Kā apstiprināja Valsts policijā, piektdien, 27. novembrī, likumsargi saņēma izsaukumu no kādas iedzīvotājas, kura ziņoja, ka bērni savā uzturēšanās vietā esot apdraudēti. Policija nekavējoties reaģēja uz šo informāciju un uz notikuma vietu tika nosūtīta ekipāža. Pārbaudot bērnu dzīves apstākļus, policisti konstatēja, ka viņi atrodas pie vecvecākiem, ir aprūpēti un nekāds apdraudējums netika konstatēts.

Informācija ir nodota bāriņtiesai, kas lems par bērnu turpmāko dzīvesvietu, atzīmē policijā.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta par tīšu prettiesisku personas nonāvēšanu un pēc 125. panta pirmās daļas par smagu miesas bojājumu tīšu nodarīšanu.

Par slepkavības izdarīšanu pēc Krimināllikuma 116. panta paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm, likums paredz sodu mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu pēc Krimināllikuma 125. panta pirmās daļas paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm likums paredz sodu brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

*28. novembra ziņā labota informācija par bērnu dzīvošanas apstākļiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!