Foto: Valsts policija

Valsts policija naktī uz piektdienu Rīgā profilaktiskos pasākumos ar mērķi apkarot ielu noziedzību aizturējusi divas personas, kuras izsludinātas meklēšanā, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Naktī uz piektdienu, 31. maiju, Valsts policijas Rīgas Teikas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki Juglā, Teikā, Mežciemā un Purvciemā rīkoja profilaktiskos pasākumus ar mērķi apkarot ielu noziedzību. No pulksten 22 līdz 6 policisti pārbaudījuši 23 personas, 12 transportlīdzekļus un deviņas spēļu zāles.

Rezultātā aizturētas divas jau iepriekš meklēšanā esošas personas – viena par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu, savukārt otra par citu noziedzīgu nodarījumu nodota meklēšanas iniciatoram.

Likumsargi aizturējuši arī vairākas, iespējams, narkotisko vai psihotropo vielu reibumā esošas personas, pret kurām sāktas administratīvās lietvedības pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 46. panta 1. daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu. Tāpat pret vienu personu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta 1. daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu.

Arī Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas darbinieki rīkojuši profilaktiskos pasākumus. Laika posmā no 30. maija pulksten 22 līdz 31. maija pulksten 4 likumsargi Jūrmalā pārbaudījuši 22 adreses, 29 personas, septiņus transportlīdzekļus, astoņas tirdzniecības, kā arī septiņas izklaides vietas.

Reida laikā policisti noformējuši piecus administratīvo pārkāpumu protokolus – divus par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskās vietās, divus par atrašanos Latvijas teritorijā bez deklarētas dzīves vietas un vienu par ceļa šķērsošanu neatļautā vietā.

Tāpat likumsargi pārbaudē apturējuši kādu automašīnas vadītāju, kurš, iespējams, sēdies pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Lai par to pārliecinātos, uz notikuma vietu izsaukti kolēģi no Ceļu policijas, kuri automašīnas šofera izelpā konstatējuši 0,94 promiles.

Valsts policija atgādina, ka profilaktiskie pasākumi ielu noziedzības apkarošanai dažādos Rīgas mikrorajonos tiek rīkoti regulāri un policija tos rīkos arī turpmāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!