Foto: Shutterstock

Trešdien Rīgas pašvaldības policijai (RPP) nācies savaldīt kādu pirmklasnieku, kas sakāvies ar deviņiem klasesbiedriem, portālu "Delfi" informē RPP.


Kāda skolotāja Vidzemes pārvaldes darbiniekam, kurš pie skolas nodrošinājis sabiedrisko kārtību, lūgusi palīdzību saistībā ar bērnu, kurš uzbrucis deviņiem klasesbiedriem. Policists devies uz klasi, kur zēns nevaldāmi skraidījis pa klasi.


Pieaugušie aicinājuši bērnu iznākt no mācību telpas uz pārrunām, taču viņš nokritis uz grīdas un sācis kliegt uz klasesbiedriem. Kad agresīvais skolēns aiz elkoņiem iznests no klases, skolotāja atgriezusies mācību telpā, lai nomierinātu pārējos bērnus.

Gaitenī pirmklasnieks centās pagrūst policistu un sita ar kāju pa mācību klases durvīm, kliedzot, ka viņš visus nogalināšot. Pēc policista vairākkārtīgiem aizrādījumiem zēns nomierinājās un pastāstīja, ka klasesbiedri viņu apsaukājuši, tāpēc arī izcēlies konflikts.

Sazvanīta skolēna māte, kura paskaidroja, ka savai atvasei ieradīsies pakaļ un jautājumu par dēla neadekvāto uzvedību risinās ar speciālistiem.

Sarunas laikā pie policista pienāca vēl viena skolēna māte, kura pastāstīja, ka šī neesot pirmā reize, kad skolēnam izcēlies konflikts ar klasesbiedriem. Vienā no konfliktiem skolēns draudējis viņas meitai ar šķērēm. Sieviete paskaidroja, ka par izteiktajiem draudiem ar iesniegumu vērsīsies Valsts policijā. Neviens no konfliktā iesaistītajiem bērniem nebija guvis miesas bojājumus.

Notikušā apstākļus policija turpina izvērtēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!