Foto: Valsts policija

Valsts policija atklājusi marihuānas audzētavu Jūrmalā. Policisti par marihuānas audzēšanu aizturējuši divus vīriešus, kopā atsavinot vairāk nekā 11 kilogramus nežāvētas marihuānas, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes amatpersonas bija saņēmušas informāciju, ka Jūrmalā tiek audzēta marihuāna.

Pārbaudot saņemto informāciju, policisti konstatēja, ka rūpnieciskām vajadzībām izmantotā teritorijā atrodas angārs, zem kura ierīkota marihuānas audzētava un tajā nevarēja iekļūt nepiederošas personas.

Marihuānas audzētava bija aprīkota ar kvalitatīvām iekārtām un datorizētu apsildes un laistīšanas vadības sistēmu. Tāpat policisti konstatējuši, ka marihuānas audzētāji bija iegādājušies dīzeļģeneratoru elektrības ražošanai, lai nebūtu redzams liels elektrības patēriņš.

Sankcionētas kratīšanas laikā policisti kopumā konfiscēja 71 augu jeb vairāk nekā 11 kilogramus nežāvētas marihuānas.

28. jūlijā policisti par narkotisko un psihotropo vielu saturošu augu neatļautu sēšanu un audzēšanu lielās platībās aizturēja 1992. un 1994. gadā dzimušus vīriešus, kuri iepriekš nebija nonākuši policijas redzeslokā.

Šobrīd Valsts policijā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 256. panta 2. daļas par narkotiskās un psihotropās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu, audzēšanu lielās platībās. Likumā par šādu noziegumu ir paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!