Foto: Valsts policija

Valsts policija sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljonu par laupīšanu grupā aizturējusi divus vīriešus. Likumsargiem ir aizdomas, ka vīrieši varētu būt pastrādājuši vēl citas laupīšanas, tādēļ aicina atsaukties cietušos.

8.februārī Rīgā, Prūšu ielā, ap pulksten 20:00 kādam 1997.gadā dzimušam jaunietim vardarbīgi uzbrukuši divi vīrieši, portālam "Delfi" skaidroja Valsts policijā. Abi vīrieši cietušajam nolaupījuši somu ar maku, naudu un mobilā tālruņa lādētāju. Jaunietis par notikušo ziņojis Rīgas Ķengaraga policijas iecirknim.

Pēc informācijas saņemšanas policisti izbraukuši uz notikuma vietu un sadarbībā Speciālo uzdevumu bataljona darbiniekiem atraduši, un aizturējuši vienu no uzbrucējiem – 1986.gadā dzimušu vīrieti. Savukārt otrdien, 10.februārī, policistiem izdevies aizturēt arī otru iespējamo laupītāju – arī 1986.gadā dzimušu vīrieti.

Līdz šim likumsargi noskaidrojuši, ka viens no aizturētajiem vīriešiem, iespējams, tajā pašā dienā Prūšu ielā pastrādājis vēl vienu laupīšanu. Izmantojot pārsteiguma momentu, iespējamais vainīgais 1993.gadā dzimušam jaunietim iepūtis acīs asaru gāzi un nolaupījis maku, ID karti un atslēgas.

Abi aizturētie 1986.gadā dzimušie vīrieši jau iepriekš bijuši sodīti par laupīšanām.

Pret vīriešiem ir sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Vienam no aizturētajiem tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. Tuvākajā laikā tiesa lems arī par otra aizturētā vīrieša drošības līdzekli.

Rīgas reģiona pārvaldes Ķengaraga iecirkņa policijas darbiniekiem ir aizdomas, ka šie vīrieši varētu būt pastrādājuši vēl citus noziegumus. Tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no attēlā redzamo vīriešu pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņa numuriem 67086800, 67086806 vai 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!