Foto: Valsts policija

17. septembrī Valsts policija (VP) iepriekš uzsāktu kriminālprocesu ietvaros Ludzas novadā izņēma šaujamieročus un munīciju, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

Policisti, veicot operatīvos pasākumu Ludzas novada Istras pagastā, noskaidroja vairāku personu saistību ar šaujamieroču nelikumīgu apriti.

Kratīšanas rezultātā kāda 1971. gadā dzimuša vīrieša īpašumā tika konstatēta un izņemta būtiska ieroča sastāvdaļa – stobrs.

Turpat Istras pagastā pie kāda 1961. gadā dzimuša vīrieša tika veikta kratīšana, kuras rezultātā tika atrasta un izņemta nelikumīgi glabāta gludstobra medību bise, paštaisīta pistole, kā arī 10 dažāda kalibra šaujamieroču patronas.

Policija piebilst, ka neviena no iepriekšminētajām personām līdz šim nebija nonākusi policijas redzeslokā.

Lai noskaidrotu vīriešu saistību ar šaujamieroču nelikumīgu apriti, tiek veiktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, informē VP.

Abām personām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas, vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!