Foto: LETA

Valsts policija (VP) ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesāpar ceļu satiksmes negadījumu Aizputē, kas noticis pērn, 22. novembrī. Negadījumā cieta divi vīrieši, kas pēc tam nogādāti slimnīcā, taču automašīnas šoferis pēc negadījuma devies prom, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.

22. novembrī dažas minūtes pirms pusnakts tika saņemta informācija par to, ka Aizputē ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Uz negadījuma vietu steidzās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), jo automašīna bija aizdegusies.

Likumsargi noskaidroja, kurš ir vadījis transportlīdzekli – kāds jaunietis, kurš nesen ieguvis braukšanas apliecību. Skaidrojot tā vakara notikumus, likumsargi uzzināja, ka divi vīrieši kopīgi lietojuši alkoholu un viens no vīriešiem saprotot, ka nevarēs paša spēkiem tikt mājup, piezvanīja paziņam, kuram palūdza viņu aizvest. Tā kā vīrietis bija spēcīgā reibuma stāvoklī un pats nespēja pārvietoties, līdzi braucis arī draugs, kurš varētu palīdzēt viņu nogādāt līdz automašīnai un pēc tam – dzīvesvietā.

Pa ceļam jaunietis, kurš vadījis automašīnu, līkumā to nenovaldījis un avarējis, iebraucot mājās sienā. Šoferis izkāpis no transportlīdzekļa, noņēmis aizmugurējo valsts reģistrācijas numura zīmi un aizbēdzis, savukārt abi vīrieši palikuši automašīnā, kura sākusi degt. Notikušo redzēja mājas iedzīvotāji un pašvaldības policijas amatpersonas videonovērošanas kamerās, kuri arī izsauca VUGD.

Policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, ja to izdarījis transportlīdzekļa vadītājs, kas izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kura rezultātā cietušajam nodarīti viegli vai vidēji smagi miesas bojājumi. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz septiņiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!