Foto: LETA
Latvijas tiesībsargājošās iestādes pagaidām nekomentē, tieši par kādiem smagiem noziegumiem meklēts Polijā pagājušās nedēļas nogalē aizturētais bijušais policists.

Atšķirībā no Polijas kolēģiem Latvijas tiesībsargājošās iestādes šobrīd nevēlas izpaust plašāku informāciju par vīrieša, iespējams, pastrādātajiem noziegumiem un to, vai viņš tiešām agrāk strādājis policijā.

Valsts policijas preses pārstāve Lita Juberte teica, ka lietas virzītājs šobrīd ir prokuratūra, tāpēc visi jautājumi adresējami šai iestādei.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga apstiprināja vien to, ka vīrietis bija meklēšanā par sevišķi smagiem noziegumiem un viņa lieta kriminālvajāšanas sākšanai no Valsts policijas saņemta Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūrā. Kamēr vīrietis nav izdots Latvijai un viņam nav izsniegta apsūdzība, prokuratūra plašākus komentārus nesniegs.

Šobrīd arī nav zināms, cik ilgu laiku prasīs vīrieša izdošanas procedūra.

Jau ziņots, ka Polijā aizturēts starptautiskā meklēšanā izsludināts bijušais policists no Latvijas, kurš tiek turēts aizdomās par slepkavību. Polijas Centrālā izmeklēšanas biroja inspektori Latvijā meklēto vīrieti aizturēja ap plkst.2 svētdienas rītā Bidgoščas pilsētā.

"Saskaņā ar "Europol" izdoto Eiropas aresta orderi vīrietis meklēšanā atrodas jau trīs gadus. Viņš apsūdzēts daudzos noziegumos, tostarp slepkavībā un līdzdalībā starptautiskā organizētās noziedzības grupējumā," aģentūrai PAP pavēstīja Polijas policijas pārstāvis Pjotrs Benjaks.

Tomēr aizdomās turētā atrašanās vietas noskaidrošana izmeklētājiem aizņēmusi ilgāku laiku.

"Viņa arests nebija viegls, jo viņš bieži mainīja savu adresi, kā arī telefonu un automašīnas un pat savu ārējo izskatu," skaidroja Benjaks.

Aizturēšanas brīdī pie aizdomās turētā atrasti dokumenti ar citas personas vārdu.

Aizturētais vīrietis nogādāts ieslodzījuma vietā Bidgoščā, kur viņš gaidīs vietējās tiesas lēmumu par izdošanu tiesāšanai Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!