Foto: LETA
Gandrīz trīs gadu laikā saistībā ar iedzīvotāju sniegto informāciju par nelikumīgu akcīzes preču un narkotiku apriti Valsts policijas izveidotajā "točku kartē" likumsargi pārbaudījuši vairāk nekā 3000 adreses, liecina Valsts policijas apkopotā statistika.

"Točku karti" Valsts policija atklāja 2012.gada 21.jūnijā, lai iedzīvotāji varētu anonīmi sniegt informāciju par kontrabandas preču un narkotiku apriti.

Kopumā kopš kartes izveides dienas par "točku kartē" atzīmētajām nelikumībām policija noformējusi 2004 administratīvā pārkāpuma protokolus, savukārt kriminālprocesi sākti 634 gadījumos.

Pērn no pārbaudītajām 654 adresēm par 309 adresēs konstatēto noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli, bet 88 gadījumos sākti kriminālprocesi.

Valsts policija pateicas iedzīvotājiem par informācijas sniegšanu, kā arī atgādina, ka, sniedzot informāciju, ikviens cilvēks piedalās kontrabandas vai narkotiku tirdzniecības vietu apkarošanā.
Informāciju iespējams sniegt Valsts policijas mājas lapā pieejamajā "točku kartē" anonīmi atzīmējot konkrēto adresi.

Pagājušajā gadā kopumā Valsts policija izņēmusi vairāk nekā 91 000 litru nelegālā alkohola un vairāk nekā 49 miljonus nelegālo cigarešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!