Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Vecmīlgrāvī, Rīgā, likumsargi notvēruši divus jauniešus, kuri pa ielu nesuši zagtas alumīnija kāpnes, informēja Valsts policijā (VP).

Ceturtdien, 17. novembrī, Vecmīlgrāvī dienas laikā no kādas privātmājas teritorijas un netālu esošas slēgtas jaunbūves teritorijas nozagtas alumīnija kāpnes.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi sastapa notikušā aculieciniekus, kuri redzējuši, kā divi jaunieši pārrāpjas pāri žogam un paņem teritorijā esošās alumīnija kāpnes.

Policisti ļaundarus – divus jaunus vīriešus, kuri atbilduši liecinieku sniegtajam aprakstam – pamanījuši ejam pa ielu, nesot metāla kāpnes. Abus jauniešus likumsargiem izdevās aizturēt un nogādāt Rīgas reģiona Ziemeļu iecirknī.

Aizturētie ir 1996. gadā dzimuši jaunieši un jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par zādzībām un narkotisko vielu nelegālu apriti. Tāpat likumsargiem izdevās noskaidrot, ka arī otras kāpnes viņi ir nozaguši, pārrāpjoties pāri teritorijas žogam.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai teritorijā. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!