Aizvadītajā nedēļā Talsu rajonā Laucienas pagastā, sadarbojoties policijai, robežsardzei un Valsts ieņēmumu dienestam, likvidēta līdz šim lielākā marihuānas audzētava un narkotisko vielu ražotne, kuras vērtība nelegālajā apritē pārsniedz pusmiljonu latu, portālu "Delfi" informēja Valsts policija.

imageFoto galerija

Aizdomās par marihuānas stādu audzēšanu un narkotisko vielu izgatavošanu aizturēti trīs - 1970., 1968. un 1975. gadā dzimuši - vīrieši, kuri šobrīd atrodas apcietinājumā. Vairāku policijas iestāžu organizētas kratīšanas laikā policisti atraduši un atsavinājuši arī 5,3 kilogramus hašiša, 18 kilogramus marihuānas un 1905 marihuānas stādus, kas neizžāvētā veidā sver 150 kilogramus.

100 kvadrātmetru lielā marihuānas audzētava atradusies kādā lauku viensētā.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka aizturētie lauku viensētā un tās saimniecības ēkās bija ierīkojuši marihuānas audzētavu un kaltētavu, aprīkojot tās ar apgaismes, apsildīšanas un ventilācijas ierīcēm.

Lai ieviestu nepārtrauktu elektrības padevi ēkām, bija ierīkoti divi jaudīgi ģeneratori, savukārt ūdeni stādiem nodrošināja ūdens sūkņi. Kopumā marihuānas audzētavas tehniskajā nodrošinājumā bija ieguldīti aptuveni 60 000 latu.

Narkotiskās vielas bija paredzētas realizācijai ārpus Latvijai. Turklāt policija turpina darbu, lai noskaidrotu citas personas, kas, iespējams, iesaistītas šajā noziegumā.

Policija uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā, ja to izdarījusi organizēta grupa. Likums paredz sodu no astoņiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Šis ir jau otrais gadījums pēdējā laikā, kad policija atklāj nelikumīgu marihuānas audzētavu.

Septembra sākumā policija aizturēja kādu 1958. gadā dzimušu vīrieti, kurš lauku privātmājā bija ierīkojis marihuānas audzētavu un nodarbojās ar tās realizāciju.

Operācijā piedalījās vairākas institūcijas: Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde, Limbažu rajona policijas pārvalde, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvalde un Valsts robežsardze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!