Pagājušās nedēļas nogalē Valsts policijas darbinieki atklājuši un pārtraukuši kādas nelikumīgas alkoholisko dzērienu ražotnes darbību Liepājas rajonā, kā arī aizturējuši tās īpašnieku – 1952. gadā dzimušo Vaclavu, portālu “Delfi” informēja policijā.
Policijas darbinieki vīrieša dzīves vietā Liepājas rajona Priekules pagastā atrada un atsavināja iekārtas alkoholisko dzērienu ražošanai, dažāda tilpuma tukšo taru, korķu sagataves, dažāda veida etiķetes.

Bez tam atsavināti tika arī aptuveni 2300 litri alkoholisko dzērienu, kas bija sapildīti pudelēs ar dažādām etiķetēm. Starp tām bija atrodami tādi nosaukumi kā brendijs „Napaleon”, „Amadeus”, „Dioniss”, „Grāfs Kaliostra”, degvīns „Prazdņičnaja”, „Special vodka” kuru aptuvenā vērtība ir 6900 Ls.

Vīrietim piederošā saimniecības ēka, pagrabs un citas telpas bija pilnībā pielāgotas alkoholisko dzērienu ražošanai, uzpildīšanai, fasēšanai un uzglabāšanai.

Izmeklēšanas gaitā policijas darbinieki noskaidroja, ka minētajā vietā nelikumīgā alkoholisko dzērienu ražošana notikusi jau apmēram gadu, un ka Veclavs nelikumīgi saražotos alkoholiskos dzērienus tālāk realizējis Liepājas, Kuldīgas rajonos, kā arī Liepājas pilsētā. Tie bija paredzēti pārdošanai gan nelegālās, gan legālās alkoholisko dzērienu tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!