Foto: Shutterstock
Trešdien, 31. janvārī, likumsargi saņēmuši informāciju, ka Limbažos reģistrēti trīs gadījumi, kad zagļi iekļuvuši mājokļos, turklāt vienā no dzīvokļiem nozaguši rotaslietas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Pulksten 18.08 ļaundari iekļuvuši kādā Sporta ielas dzīvoklī, bet pulksten 20.15 garnadži uzdarbojušies Rīgas ielā. Savukārt laikā no pulksten 15 līdz pulksten 20 apzagts kāds Zāles ielas dzīvoklis.

Zādzību shēma visos gadījumos bijusi vienāda: zagļi mājokļos iekļuvuši caur pirmo vai otro stāvu balkoniem, atlaužot to durvis. Vienā gadījumā nozagtas rotas lietas, taču citos tikai demolēti mājokļi, neko nepaņemot.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Limbažu policijas iecirkņa Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Kaspars Zvirbulis, norāda, ka zagļi, visticamāk, nav vietējie.

Līdz ar to policija aicina pastiprinātu uzmanību pievērst svešām personām. Lai pasargātu sev vērtīgās lietas, policija aicina tās glabāt grūtāk atrodamās vietās.

Konkrētajos gadījumos zagļi mājokļos nav ilgi uzturējušies, paņemts ir tikai tas, kas bijis viegli atrodams un redzams, paudis Zvirbulis.

Kriminālpolicijas biroja priekšnieks norādījis, ka mājokļus vajadzētu vēdināt brīžos, kad telpās kāds atrodas: "Būtu vēlams, it īpaši pirmo un otro stāvu dzīvokļus, neatstāt, uz tā saucamo, vēdināšanas režīmu tikmēr, kamēr mājoklī neviena nav. Jāpiebilst, ka personas uzdarbojas ātri. Domājams, ja zagļi pārmeklējot mājvietu neatrod sev vēlamo, tad tie dodas uz citu dzīvokli. Kad nozagts iecerētais, tie pamet pilsētu."

Valsts policija aicina rūpēties par savu mantu drošību, vērtīgākajām lietām paredzot specializētu seifu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!