Limbažu mēra sievas slepkavam Imantam Nolbergam Vidzemes apgabaltiesa uz vienu mēnesi piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.
Pašlaik notiek aizturētā pratināšana un vēl nav zināms, kad viņam varētu norikot psihiatrisko ekspertīzi, taču tas noteikti tiks darīts. Tajā jānoskaidro, vai viņš ir tiesājams, vai arī jāievieto piespiedu ārstēšanai psihiatriskajā slimnīcā.

Tikmēr aizturētais apcietinājumā jau izstāstījis visus notikušā apstākļus. Nolbergs jau kādu ilgāku laiku klaiņojis pa Vidzemes pilsētām, kur gājis pa dzīvokļiem lūgt drēbes un viņu pabarot. Vairākās vietās viņš arī pabarots un viņam dota arī nauda, jo viņš saucis sevi par bāreni.

8.martā viņš ieradies Paškēviču dzīvoklī, kur piezvanījis pie durvīm un Paškēvičai vaicājis ēst, kā arī naudu. Sieviete viņu ielaidusi dzīvoklī un gatavojusies paēdināt. Savukārt Nolbergs ieraudzījis dzīvoklī uz galda atstātu naudu un to gribējis paņemt.

Taču sieviete to nav ļāvusi darīt un it kā viņam ar katliņu iesitusi, pēc kā Nolbergs noskaities un viņu sācis durt. Tiesa, Nolbergs stāstījis, ka viņai iedūris divas reizes, kas gan ļoti atšķirtas no tiesu ekspertu atzītā, ka Paškēvičai konstatētas vairāk nekā 50 durtas brūces galvā, rokās, vēderā un citur ķermenī.

Policija pieļauj, ka iepriekš vairākkārt psihiatriskajās slimnīcās pabijušais Nolbergs varētu būt izdarījis vēl kādus noziegumus, pat vienu sievietes slepkavību.

Līdzīgs gadījums, kāds bija šis, tika reģistrēts pagājušajā gadā Smiltenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!