Foto: DELFI Aculiecinieks
Pirmdien Limbažu novadā nodedzis kokapstrādes cehs, bet divi cilvēki cietuši ugunsgrēkos smēķēšanas un nepareizas kurināšanas dēļ, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks pirmdien izcēlās Limbažu novada Viļķenes pagastā. VUGD ap pulksten 22:36 saņēma informāciju, ka tur deg kokapstrādes cehs. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēka, kura veidota no metāla konstrukcijām, jau deg ar atklātu liesmu.

Ēku izmantoja kā kokmateriālu kalti, kurā atradās koka briketes un dēļi. Dzēšot ugunsgrēku, ugunsdzēsēji no liesmām nosargāja blakus esošo noliktavu un izveda vēl nedegošos kokmateriālus. Kokmateriālu izvešanā palīdzēja vietējais iedzīvotājs ar savu traktoru.

Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja ne tikai lielais aukstums, bet arī tas, ka īsā laikā blakus esošajos rezervuāros beidzās ūdens, informē VUGD. Ūdens pievešanā palīdzēja arī vietējais zemnieks, kurš ūdeni veda ar savu traktoru, kuram uzmontēta cisterna.

Notikuma vietā strādāja Limbažu, Salacgrīvas, Alojas un Valmieras ugunsdzēsēji, šobrīd dzēšanu turpina Limbažu ugunsdzēsēji glābēji. VUGD ugunsdzēsējiem glābējiem palīdzēja arī Viļķenes brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējums un vietējie iedzīvotāji.

Savukārt naktī uz otrdienu VUGD saņēma informāciju, ka Smiltenes novada Brantu pagastā dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg starpsiena. Ugunsgrēkā cieta sieviete. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir pārkurināta krāsns, pieļauj dzēsēji.

Bet ap pulksten 5:17 saņemta informācija, ka Saldū, Rīgas ielā, no dzīvokļa durvīm nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvokļa istabā deg dīvāns. Ugunsgrēkā cieta 91 gadu veca sieviete. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga smēķēšana.

Savukārt otrdienas rītā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks izcēlās Ventspilī. VUGD saņēma informāciju, ka Medņu ielā deg ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka divstāvu koka ēkā deg kurtuve un liesmas jau izplatījušās arī uz ēkas otro stāvu un jumtu. Šobrīd aptuvenā degšanas platība ir 200 kvadrātmetri, iebrucis starpstāvu pārsegums un jumts deg pilnā platībā, informē VUGD. Lai dzēstu uguni un uzstādītu autokāpnes, Medņu ielā ir ierobežota satiksme.

Pirmdien vakarā Skrundā nodega kafejnīca 90 kvadrātmetru platībā. Izsaukums uz ugunsgrēku tika saņemts ap pulksten 20:31.

Savukārt ap pulksten 13:24 VUGD saņēma informāciju, ka Alūksnes novada, Pededzes pagasta, Zaicevā, deg saimniecības ēka. Kopējā degšanas platība bija 270 kvadrātmetri. Ugunsgrēkā dega saimniecības ēka, kur zem viena jumta atrodas siena un malkas šķūnis.

Ugunsgrēkā sadega vieglā automašīna, traktors ar piekabi, malka un siena ruļļi. Dzēšanā piedalījās Alūksnes un Viļakas ugunsdzēsēji, kā arī Pededzes brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējums.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 72 izsaukumus. Kopumā dzēsti 49 ugunsgrēki, veikti 11 glābšanas darbi, bija arī 12 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos neviens nav gājis bojā, divi cilvēki cietuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!