Foto: Valsts policija

Pagājušajā nedēļā, 10. martā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirknī saņemta informācija, ka Džūkstes pagastā kādai sievietei no šķūnīša nozagts motocikls un lodlampas. Jau tajā pašā dienā likumsargi aizturējuši noziedzīgajā nodarījumā iesaistītās personas un atguva nozagtās mantas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Otrdien, 10. martā, Tukuma novada Džūkstes pagastā kādas mājas īpašniece konstatējusi, ka, atlaužot šķūnīša sienas dēļus, nezināmi ļaundari no tā nozaguši nereģistrētu motociklu "Kovrovec" un divas lodlampas. Sarunā ar likumsargiem kundze atcerējusies, ka viņa iepriekš ir izpalīdzējusi diviem vīriešiem, kuri strādājuši netālu mežā. Viņiem bijusi iestigusi automašīna, tāpēc no sava šķūnīša saimniece mežstrādniekiem aizdevusi lāpstu.

Policistiem radušās pamatotas aizdomas, ka noziegumu varētu būt izdarījuši minētie mežstrādnieki, kuri, iespējams, bija devušies Jelgavas virzienā. Policijas ekipāžām izziņotas automašīnas pazīmes, un pēc neilga laika transportlīdzeklis aizturēts Līvbērzes pagastā.

Nozagtās mantas izdevies atgūt un atdot saimniecei, bet abas noziedzīgajā nodarījumā iesaistītās personas tika aizturētas.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess, un likumsargi atgādina, ka par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!