Latvijas Radio (LR) otrdien saņēma radio ģenerāldirektoram adresētu vēstuli, kurā atradās balta pulverveida viela, par ko paziņots policijai.
Radio ēkā Doma laukumā strādāja policijas darbinieki un Valsts glābšanas dienesta darbinieki, portālam “Delfi” pavēstīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas priekšniece Kristīne Mežaraupe.

Kādu laiku Latvijas radio māja bija ierobežota, kā arī ir mainīta radio programma, jo LR ēkā netika ielaisti cilvēki. Taču visas četras Latvijas radio programmas turpināja raidīt.

Pēc pulksten diviem LR ēkā pārbaudes esot pabeigtas un radio darbs noritējis kā parasti portālam "Delfi" pastāstīja LR preses sekretāra v.i. Izle Vasermane.

LR pārstāvji informēja, ka radio ģenerāldirektoram adresētais sūtījums esot no Marokas.

2001.gadā aplokšņu sūtījumus ar Sibīrijas mēra sporām saņēma vairākas ASV varas iestādes. Ar Sibīrijas mēri toreiz inficējās desmitiem cilvēku. Tā paša gada oktobrī Sibīrijas mēra izsūtīšana pa pastu skāra arī Eiropu. Vēstules ar baltu pulveri saņēma ASV vēstniecības Igaunijā un Lietuvā.

Savukārt 2005.gada jūnijā konvertus ar baltu pulveri saņēma ASV vēstniecības Austrālijā, Lielbritānijā, Japānā Itālijā un Dienvidkorejā. Sakarā ar trauksmi visas vēstniecības šajās valstīt tika īslaicīgi slēgtas.

2002.gadā vēstuli ar baltu pulveri un draudiem saņēma Saeimas deputāts Dzintars Ābiķis. Vēstule bija parakstīta ar nacionālboļševiku simbolu.

“Latvijas Pasta” preses sekretāre Inese Kreicberga, komentējot LR ģenerāldirektoram nosūtīto vēstuli, portālam “Delfi” skaidroja, ka katras vēstules detalizēta pārbaude nekur pasaulē netiek praktizēta un šāda rīcība ir pielīdzināma ārkārtēju krīžu vai paaugstinātas bīstamības situācijās, nevis ikdienas situācijai.

“Pasts mēnesī apstrādā vairākus miljonus vēstuļu. Sūtījumi, tostarp arī vēstules, iziet cauri rentgenam lidostā, tos saņemot LP, tiek pārbaudīts vai vēstules nav bojātas vai saplēstas. LP never vaļā vēstules, mūsu pienākums ir tās nogādāt adresātam,” skaidroja Kreicberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!