Foto: LETA

Bijušais Eiropas Parlamenta deputāts Aleksandrs Mirskis varētu būt iesaistīts kriminālprocesā par Eiropas Parlamenta līdzekļu izkrāpšanu, otrdien ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Raidījums atgādina, ka Valsts policija ir sākusi kriminālprocesu par Eiropas Parlamenta līdzekļu izkrāpšanu.

Saskaņā ar LTV rīcībā esošo neoficiālo informāciju Mirskis, iespējams, nepamatoti un neatbilstoši mērķiem varētu būt iztērējis 45 tūkstošus eiro Eiropas Parlamenta līdzekļiem.

Mirskis deputāta pienākumus Eiropas Parlamentā pildīja no 2009. līdz 2014. gadam.

Tiesa, Eiropas Savienības birojs krāpšanas apkarošanai LTV plašākus komentārus par šo lietu nesniedza, vien norādīja, ka Mirskis bijis viņu redzeslokā.

Arī likumsargi raidījumam apstiprina, ka ir sākts kriminālprocess par Eiropas Parlamenta līdzekļu izkrāpšanu. "VP ir uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas - par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz 10 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas," norādījusi policija.

Ģenerālprokuratūra raidījumam pagaidām komentārus nesniegusi.

Pats Mirskis LTV neatbildēja, bet ziņu nosūtījis ar savas palīdzes starpniecību. Mirskis apgalvojis, ka viņam nav nekas nav zināms par kriminālprocesu. "Ja tiktu ierosināts kriminālprocess attiecībā pret Aleksandru Mirski, es vismaz tiktu izsaukts uz policiju, man pieškirtu kādu statusu vai tiktu izvirzīta apsūdzība, bet visa tā nav un nevar būt,jo man nekad nav bijusi piekļuve Eiropas līdzekļiem," rakstiskā atbildē taisnojies bijušais deputāts.

Pats Mirskis šo informāciju LTV saista ar vēlēšanām un politiskajiem konkurentiem Daugavpilī. LTV atgādina, ka viņš kandidē ar pirmo numuru no partijas "Alternatīva" saraksta Daugavpils domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!