Foto: LETA

Saistībā ar iespējamo balsu pirkšanu Latgalē Drošības policija veikusi kratīšanu pie uzņēmuma "Vlakon" īpašniekiem Aļonas un Andra Kozuļiem, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Saskaņā ar "Panorāmas" rīcībā esošo informāciju, kratīšanā atsavināti datori, kuri gan vēlāk atdoti. Vairāki pavedieni balsu pirkšanas lietā norādījuši uz cilvēkiem, kuri strādājuši karjerā. Zaķim, pār kura ievēlēšanu Saeimā krīt šaubu ēna, izmeklēšanā par balsu pirkšanu nav piemērots nekāds statuss.

SIA "Vlakon" īpašnieki Aļona un Andris Kozuļi, kuru apsaimniekotais karjers "Pērtnieki" pēdējos gados bijis galvenais dolomīta šķembu piegādātājs valsts akciju sabiedrības "Latvijas Autoceļu uzturētājs" ceļa darbiem Latgalē, ir labi draugi deputātam Zaķim, norāda raidījums.

"Panorāma" atzīmē, ka Zaķis savu saistību ar Andri un Aļonu Kozuļiem nav ne apstiprinājis, ne noliedzis. Līdz šim medijos izskanējis, ka Zaķis ar Kozuli kopā makšķerē un politiķis iemīļojis Pērtnieku karjerus, savukārt pagājušā gadā Zaķis kopā ar šiem uzņēmējiem devās uz Gruziju. LTV norāda, ka Kozuļa māsasdēls Raitis Baltpurviņš samaksājis par reklāmu, kurā pirms vēlēšanām cildināja Zaķi.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada oktobrī Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments konstatējis atsevišķas pretlikumības 12.Saeimas vēlēšanās Latgalē, taču rezultātus nebija atcēlis.

12.Saeimā visvairāk mandātu ieguvusi partija "Saskaņa" - 24 deputātu vietas. "Vienotība" jaunajā parlamenta sasaukumā ieguvusi 23 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība - 21, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 17 vietas. Latvijas Reģionu apvienība Saeimā ieguvusi astoņus deputāta mandātus, bet partija "No sirds Latvijai" - septiņus.

Drošības policija sākusi kriminālprocesus saistībā ar iespējamajiem balsu pirkšanas gadījumiem 4.oktobrī notikušajās 12.Saeimas vēlēšanās.

Saistībā ar aizdomām par balsu pirkšanu Latgalē Saeimas deputāts Zaķis apturējis darbību "Vienotībā". Zaķis savu darbību partijā apturējis līdz brīdim, kamēr tiks pabeigta izmeklēšana par iespējamiem vēlēšanu procesa pārkāpumiem atsevišķos Latgales vēlēšanu iecirkņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!