Foto: F64
Otrdien, 14. jūnijā, Rīgā, Lubānas tirgū, likumsargi atsavinājuši 23 000 nelegālo cigarešu, 8500 gramus tabakai līdzīgas vielas un trīs litrus alkohola, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde saņēmusi operatīvo informāciju par iespējamu nelegālu akcizēto preču tirdzniecību Lubānas tirgū. Pārbaudot saņemto informāciju, tirgū ieradušies Rīgas Ķengaraga iecirkņa kriminālpolicisti.

Policisti pie kādas pārdevējas, kura tirgojusi apģērbus un citas preces, atraduši arī cigaretes ar Baltkrievijas, Krievijas un Kazahstānas akcīzes markām. Blakus cigaretēm likumsargi uzgājuši arī 85 iepakojumus ar aizdomīgu vielu.

Lai gan uz iepakojumiem bija uzraksts, ka tas ir augsnes kondicionieris, viela vairāk atgādinājusi tabaku.

Kopā tirgū policisti atsavinājuši 20 800 nelegālo cigarešu un 8500 gramu tabakai līdzīgās vielas, kas nosūtīta ekspertīzei. Patlaban sākta administratīvā lieta par akcizēto preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Policija informē, ka šī nav vienīgā vieta Ķengaraga iecirkņa teritorijā, kur otrdien atsavinātas nelegālās akcizētās preces.

Pārbaudot operatīvo informāciju, Rīgas Ķengaraga iecirkņa Kārtības policijas nodaļas policisti ap pulksten 11.00 ieradušies kādā daudzdzīvokļu namā Maskavas ielā. Pirmajā stāvā mājas kāpņu telpā likumsargi atraduši slēdzamu skapi, kurā atradušās 15 nelielas pudeles ar nezināmas izcelsmes grādīgo dziru.

Turpat aizturēts 1972. gadā dzimušais alkohola glabātājs, kurš jau iepriekš sodīts par šādiem likumpārkāpumiem.

Šajā pašā namā arī pie kādas 1973. gadā dzimušas sievietes atrastas un konfiscētas 2200 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes markām, kā arī bez tām.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis ar sievieti šīs nelegālās preces tirgojuši. Par nelegālo preču glabāšanu 1973. gadā dzimušajai sievietei noformēts administratīvo pārkāpumu protokols. Savukārt pret gadu vecāko vīrieti sākta administratīvā lietvedība nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!