Foto: stock.xchng

Prokuratūrai lūdz apsūdzēt vīrieti, kurš novembrī Ventspilī sadūra un aplaupīja sievieti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

3. novembrī Ventspilī, kādā Tārgales ielas pagalmā, gaišā dienas laikā sadurta un aplaupīta sieviete. Cietušajai no mugurpuses ar nazi uzbruka nepazīstams vīrietis, viņš sadūra sievieti labajā sānā un rokā, kā arī nolaupīja viņas rokassomiņu ar tajā esošajām mantām un naudas maku. Cietušajai tika konstatēti maznozīmīgi miesas bojājumi, kā arī materiālais zaudējums 286 latu apmērā, vēsta policijā.

Izmeklēšanas laikā nolaupītā nauda 100 latu apmērā un mantas 109 latu vērtībā atdotas īpašniecei.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka uzbrucējs ir kāds 1973. gadā dzimis vīrietis no Ventspils, kurš agrāk jau vairākkārt tiesāts. Policijai nozieguma veikšanas dienā izdevās viņu aizturēt. Šis vīrietis atzīts par aizdomās turēto un viņam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Ņemot vērā, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā savākts pietiekami daudz pierādījumu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 1973. gadā dzimušo vīrieti, nolemts kriminālprocesa materiālus nodot Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Par laupīšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!