Ventspilī, Kurzemes apgabaltiesas Ventspils sesijā, nežēlīgā vienaudža slepkavībā apsūdzēto sešu Ventspils jauniešu krimināllietā prokurors un aizstāvji otrdien lūdza tiesu nosūtīt lietu papildizmeklēšanai, lai varētu precizēt apsūdzību.
Tiesa izsludināja pārtraukumu, lai apspriestos, vai apmierināt prokurora lūgumu, kuram pievienojās arī advokāti, par lietas nodošanu papildu izmeklēšanai. Prokurors uzskata, ka papildizmeklēšana nepieciešama, lai novērstu nepilnības apsūdzībā, kurā nav ietverts punkts par aukstā ieroča neatļautu nēsāšanu.

Savukārt tiesājamo advokāti lūdza tiesu pievienot lietas materiāliem divus čekus, kas apliecina, ka divi no apsūdzētajiem nonāvēto pusaudžu radiniekiem pārskaitījuši naudu, tā mēģinot kompensēt nodarītos zaudējumus. Radiniekiem pārskaitīti 250, 96 un 74 lati.

Viena no cietušajiem māte žurnālistiem norādīja, ka no šīs naudas izmantošot tikai tik, cik nepieciešams bēru izdevumu segšanai, bet pārējo summu nepieņemšot.

BNS novēroja, ka pie tiesas atrodas aptuveni 100 cilvēku liels pūlis, pārsvarā pensionāri un jaunieši, kuri izkliedz saukļus, prasot apsūdzētajiem augstāko sodamēru - nāvessodu.

Tiesas sēdi vēlējās noklausīties vairāk nekā 200 cilvēku, taču zālē tika ielaisti tikai 60. Pūlim drūzmējoties pie zāles durvīm, tām tika izspiests stikls.

Kurzemes apgabaltiesas Ventspils sesija otrdien sāka skatīt nežēlīgā slepkavībā apsūdzēto sešu jauniešu lietu. Tiesas process varētu ilgt vairākas nedēļas.

Martā Ventspilī tika aizturēti seši jaunieši, kas nolaupīja un pēc 20 000 latu izpirkuma maksas pieprasīšanas un spīdzināšanas nogalināja 15 gadus vecu jaunieti. Trīs no aizturētajiem atzinušies vēl viena sava biedra slepkavībā, ko pagājušā gada novembrī nogalējuši savstarpēju nesaskaņu dēļ un aprakuši Kolkas mežos.

Divi no slepkavības līdzdalībniekiem bijuši seno cīņu kluba "Curonia" dalībnieki, bet pēc aizturēšanas no kluba izslēgti. Klubu drīz pēc notikušā likvidēja.

Jauniešus apsūdz par izspiešanu, nolaupīšanu un slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos.

Divi no apsūdzētajiem ir nepilngadīgi. Visi seši jaunieši atzīstot savu vainu visos inkriminētajos nodarījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!