Foto: Publicitātes foto

Pērnā gada decembrī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis lietu, kurā par 49 000 ASV dolāru vērtas "Cadillac" markas automašīnas kontrabandu apsūdzēts kāds vīrietis, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Vīrietis apsūdzēts par to, ka, izmantojot viltotus dokumentus, nelikumīgi ieveda Latvijas muitas teritorijā muitošanai pakļautās preces lielā apmērā.

Lēmumā par personas saukšanu pie kriminālatbildības norādīts, ka apsūdzētais vīrietis ASV uzņēmumā iegādājies automašīnu, par to samaksājot 49 500 ASV dolāru.

Lai veiktu automašīnas atmuitošanu un tās laišanu brīvā apgrozībā Latvijas teritorijā, apsūdzētais iesniedza viltotu automašīnas pirkuma rēķinu, kurā pirkuma cena norādīta 8000 ASV dolāru apmērā.

Šādi vīrietis nodarīja kaitējumu valsts budžetam 10 669,96 eiro apmērā.

Apsūdzētajam celta apsūdzība par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 190.panta otrajā daļā, kas par šādu pārkāpumu kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai arī naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!