Foto: LETA
Finanšu policija pagājušajā nedēļā nosūtījusi kriminālvajāšanai Daugavpils prokuratūrai kriminālprocesu pret bijušo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieci, Daugavpils domes revīzijas komisijas priekšsēdētāja vietnieci Aļonu Dubicu (Latgales tauta) par neizpaužamu ziņu izpaušanu, informē VID.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka Dubica nodeva trešajai personai neizpaužamu informāciju par SIA "Pilsētas EKO Serviss", kas pēcāk tika publicēta interneta portālā www.kompromat.lv.

FP izmeklētāji konstatēja, ka Dubica, vēl būdama VID Daugavpils nodaļas nodokļu inspektore, šī gada 26.janvārī datu bāzē skatījās datus par nodokļu maksātāju Antonu O. un viņa uzņēmumiem, kā arī veica informācijas izdruku par minēto nodokļu maksātāju. Šajā pašā dienā portālā www.kompromat.lv tika publicēts raksts par to, ka Antona O. uzņēmums SIA "Pilsētas EKO Serviss" 2009.gada septembrī bija iesaistīta nelikumīgos darījumos. Raksta pielikumā tika publicēts arī izdrukas fragments, kas saturēja neizpaužamas ziņas, kuru no datu bāzes izdrukāja Dubica.

Kriminālprocesu FP uzsāka šī gada 19.februārī par iespējamu ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu VID Latgales nodokļu un muitas administrācijā. Dubicai šī gada 28.jūnijā piemērots aizdomās turamās personas statuss.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Dubica bijusi VID nodokļu inspektore, taču 8.februārī amatu pēc pašas vēlēšanās atstājusi. Vietējie laikraksti saistībā ar pret viņu uzsākto lietu iepriekš vēstīja, ka Daugavpils medijos bieži parādījusies konfidenciāla VID informācija, kas vērsta pret Daugavpils pašvaldību un atsevišķām amatpersonām, kuras kritizējušas nu jau noslepkavotā domes vicemēra, "Latgales tautas" līdera Grigorija Ņemcova darbību.

Tostarp "kompromat.lv" 26.janvārī vēstīja, ka Antona Oglodkova uzņēmums SIA "Pilsētas EKO Serviss" pagājušā gada septembrī bijis iesaistīts naudas atmazgāšanas un fiktīvu darījumu uzņēmumu ķēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!