Aizvadītajā nedēļā Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) lūgusi Rīgas Tiesas apgabala prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret profesionālo automašīnu zagli Igoru, kurš no automašīnu zādzībām iegūto naudu ieguldījis darījumos ar nekustamo īpašumu.
Profesionālo auto zagļu grupa, kas nodarbojās ar automašīnu zādzībām Jūrmalā un citos rajonos, tika aizturēta 2005.gadā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.

Kopumā tika atklātas 15 automašīnu zādzības un aizturēti desmit grupas dalībnieki, no kuriem viens bija jau minētais Igors, kuram piederēja auto kapsēta Rīgā, Maskavas ielā, kurā tika tirgotas nozagtās automašīnas rezerves daļu veidā.

2006.gada novembrī pret 1974.gadā dzimušo vīrieti tika celta apsūdzība par to, ka viņš organizētā grupā izdarīja vairākas automašīnu zādzības.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka Igors 2004.gada decembrī, lai slēptu naudas līdzekļu noziedzīgo izcelsmi, kas iegūta veicot automašīnu zādzības, par Ls 80 000 iegādājās nekustamo īpašumu – zemes gabalu ar divām palīgceltnēm Rīgā, Maskavas ielā, tādā veidā legalizējot noziedzīgi iegūtus naudas līdzekļus.

Darījumā ar nekustamo īpašumu tika izmantota arī nauda, kas tika saņemta iesniedzot nepatiesu informāciju bankām kredīta saņemšanai. Tāpat tika noskaidrots, ka 32 gadus vecais vīrietis 2004.gada septembrī, noslēdzot līgumu ar A/S "Nordea Bank Finland PLC" Latvijas filiāli, aizdevuma līgumā sniedza nepatiesu informāciju 8750 latu aizdevuma saņemšanai un tā paša gada decembrī A/S "Latvijas Krājbanka" iesniedza nepatiesas ziņas 4500 latu aizdevuma saņemšanai, ar ko nodarīja būtisku zaudējumu.

ONAP sākusi kriminālprocesu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu. Tāpat tika sākts process par apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu subsīdiju, kredīta vai cita aizdevuma saņemšanai vai subsīdiju, kredīta vai cita aizdevuma izmantošanas laikā, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Policija 1974.gadā dzimušajam Igoram piemēroja drošības līdzekli – sūtījumu saņemšanas adreses paziņošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!