Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā kriminālvajāšanas uzsākšanai saņemta krimināllieta par Aivara Gardas vadītā apgāda "Vieda" izdoto grāmatu "Homoseksuālisms - cilvēces negods un posts".
Kā informēja Rīgas tiesas apgabala virsprokurors Edgars Bērziņš, lieta kriminālvajāšanas uzsākšanai saņemta vakar, 4.novembrī, tādēļ pagaidām vēl nav lemts par apsūdzības uzrādīšanu Gardam.

Drošības policija šā gada pavasarī ierosināja krimināllietu pēc Krimināllikuma 271.pantā minētajām noziedzīga nodarījuma pazīmēm - varas pārstāvja un citas valsts amatpersonas goda un cieņas aizskaršana.

Kā teikts Krimināllikuma 271.pantā, par neslavas celšanu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai vai to goda aizskaršanu sakarā ar šīm personām uzlikto pienākumu pildīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz sešdesmit minimālajām mēnešalgām.

Drošības policijai grāmatas "Homoseksuālisms - cilvēces negods un posts" izdošanu izvērtēt lūdza Ģenerālprokuratūra, kas bija saņēmusi Latvijas Radio ģenerāldirektora Dzintra Kolāta iesniegumu.

Kolātu un Latvijas Radio darbiniekus grāmatā bija aizskāruši vairāki izteikumi, kas pārsniedz pieņemtās normas. Izteikumi attiecināti ne tikai uz Latvijas Radio darbiniekiem, bet arī citiem cilvēkiem, kas ar radio nav saistīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!