Foto: LETA

Valsts policija tā sauktajā Mežaparka bānīša lietā guvusi pierādījumus, kas apstiprina 1944.gadā dzimušā vilcieniņa vadītāja vainu, tādēļ lūdz prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret šo vīrieti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Vienlaikus policija izmeklēšanu turpinās, jo policija ir izdalījusi atsevišķu kriminālprocesu ar mērķi izvērtēt arī uzņēmuma atbildību.

Valsts policija lietu sāka 9.martā, kad Mežaparkā zem izklaides vilcieniņa riteņiem pakļuva 2007.gadā dzimis zēns, kurš no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā. Izmeklēšanā tika veiktas vairākas ekspertīzes, analizēti novērošanas kameru ieraksti, kā arī uzklausīti aculiecinieki un izvērtēti daudzi citi apstākļi, norādīja policijā.

Šonedēļ izmeklētāji ir nosūtījuši lietu prokuratūrai, lūdzot sākt kriminālvajāšanu pret 1944.gadā dzimušo atpūtas vilcieniņa vadītāju. Vadītājam var draudēt līdz pat desmit gadus ilgs cietumsods.

Vienlaikus policija atsevišķi izdalījusi kriminālprocesu, kurā izvērtēs arī izklaides vilcieniņa uzņēmuma attiecīgā darbinieka atbildību. Tādēļ patlaban vēl nevar apgalvot, ka izmeklēšana Mežaparka bānīša lietā būtu jau pilnībā pabeigta, norādīja Sadovskis.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Mežaparkā, vizinoties ar velosipēdu, zem izklaides vilcieniņa riteņiem pakļuvis 2007.gadā dzimis zēns. Kad notikuma vietā ieradās mediķi, bērns jau bija miris.

Tāpat ziņots, ka traumējušā autovilciena atrašanās Mežaparka teritorijā bija nesankcionēta, jo Mežaparka apsaimniekotājs ar atbildīgo uzņēmumu šogad līgumu nebija noslēdzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!