Foto: Pixabay

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde šā gada novembrī Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja kriminālprocesu pret vienu personu par grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu algu izmaksu, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka uzņēmums, kurš nodarbojās ar lauksaimniecības tehnikas un traktortehnikas tirdzniecību un servisu, saimnieciskās darbības laikā no 2020. gada jūlija līdz decembrim grāmatvedības reģistros nav uzskaitījis darba algas pilnā apmērā un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu ir neoficiāli izmaksājis uzņēmumā strādājošiem darbiniekiem – 13 849 eiro.

Uzņēmums nodokļu administrācijai sniedza nepatiesu informāciju saturošus dokumentus par darba algām, tādējādi nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un neveicot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Kriminālprocess 2021. gada novembrī nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 217.1 pantā noteikto par darba samaksas noteikumu pārkāpšanu.

Kriminālvajāšanu lūgts uzsākt pret vienu personu.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!