Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai kriminālprocesa materiālus tā dēvētajā "zemeņu kūkas" lietā, kas saistīta ar kādreizējās e-lietu ministres Inas Gudeles dzimšanas dienas svinībām.
KNAB nosūtījis Ģenerālprokuratūrai kriminālprocesa materiālus par prettiesisku valsts budžeta līdzekļu izlietojumu, ierosinot uzsākt kriminālvajāšanu pret divām Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta (ĪUMEPLS) amatpersonām par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Izmeklēšanas ietvaros iegūtā informācija dod pamatu uzskatīt, ka ĪUMEPLS amatpersonas 2007.gada vasarā organizējušas ministres personisko svinību apmaksu, šim nolūkam izlietojot semināra rīkošanai paredzētos valsts budžeta līdzekļus 790 latu apmērā, informēja Kurpniece.

Tādējādi valsts amatpersonas veikušas tīšas darbības, ar kurām radījušas būtisku kaitējumu valsts interesēm, nodarot mantisku zaudējumu, kā arī graujot iestādes prestižu un uzticību labas pārvaldības principiem.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs ierosina saukt pie kriminālatbildības abas ĪUMEPLS amatpersonas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Kā ziņots, "Neatkarīgā" iepriekš rakstīja, ka Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātā 2007.gada 12.jūnijā plānotā semināra vietā pašvaldību pārstāvjiem par e-pakalpojumu attīstību, tam tērējot valsts budžeta naudu, patiesībā tika svinēta ministres Gudeles dzimšanas diena.

Pēc notikušā nākšanas atklātībā Gudene no amata atkapās un izstājās arī no Latvijas Zemnieku savienības.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!