Foto: Shutterstock
Prokuratūra nodevusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu pret bijušo Valsts policijas (VP) Salaspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieci Ļenu Keini-Kaštaļjanu un inspektori Janu Stepensi par dokumentu viltošanu, noskaidroja aģentūra LETA.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore 24. maijā tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzētas divas Valsts policijas amatpersonas par dokumentu viltošanu, tas ir, dienesta viltojumu, personu grupā, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību abas amatpersonas vienojās par mērķtiecīgu reidu plānu un patiesībai neatbilstošu jeb viltotu dienesta ziņojumu izgatavošanu, apzinoties, ka reidi netiks organizēti.

Reidi ir noteikta speciāla uzdevuma veikšana ārpus noteiktā darba laika, proti, nakts stundās, par ko paredzēta papildus atlīdzība pie darba algas.

Abas apsūdzētās vienojās par dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā, tas ir, ar mērķi palielināt savu un iecirkņa darbinieku atalgojumu.

Kopumā abas amatpersonas vienojās par sešu šādu reidu dokumentu viltošanu.

Ar savām darbībām apsūdzētās personas izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 327.panta otrajā daļā. Likums par šādu pārkāpumu kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!