Foto: PantherMedia/Scanpix
Aizdomās par laupīšanu Ludzā aizturēts kāds Čehijas pilsonis, kurš otrdien ap pusdienlaiku kādā veikalā Latgales ielā, ar “nazim līdzīgu priekšmetu” kaklā ievainoja pārdevēju un nolaupīja no plaukta cigarešu paciņu. Pārdevējai pēc uzbrukuma bija nepieciešama medicīniskā palīdzība, taču viņas dzīvībai briesmas nedraud, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

Policija sāka kriminālprocesu un jau pēc neilga laika policijas darbinieki noskaidroja iespējamo laupītāju, kā arī uz aizdomu pamata par šo sevišķi smago noziegumu tika aizturēts kāds 1978.gadā dzimis Čehijas pilsonis. Par šādu noziegumu vīrietim draud brīvības atņemšana līdz 10 gadiem.

Rīt tiesa lems par apcietinājuma piemērošanu aizturētajam. Vīrietis bija nonācis arī citu tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā.

Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu.

Tāpat Ludzā policija otrdien aizturējusi arī iespējamos automašīnu un magnetolu zagļus.

Laikā no 29.septembra līdz 1.oktobra rītam Ludzā tika apzagtas divas automašīnas, kuras bija novietotas Skolas ielā dažādos pagalmos. No abām automašīnām zagļi bija nozaguši magnetolas. Savukārt 2.oktobrī policija saņēmusi divus iesniegumus par automašīnu zādzībām, kuras bija nozagtas naktī no 1. uz 2.oktobri, no Stroda un Stacijas ielām, Ludzā. Jāatzīmē, ka viena no zagtām automašīnām bija operatīvi atrasta pamesta netālu no notikuma vietas.

Par visiem zādzības faktiem bija uzsākti kriminālprocesi un policijas darbinieki otrdien aizturējuši iespējamos zagļus, 1990. un 1971.gadā dzimušus vīriešus. Viens no viņiem agrāk ir sodīts par mantiskā rakstura noziegumiem. Policija turpina izmeklēšanu un pārbauda aizturēto saistību vēl ar citiem līdzīgiem noziegumiem Ludzā.

Iespējams, ka aizdomās turamie ir saistīti vēl ar diviem noziegumiem - vienas automašīnas zādzību augustā, kā arī par automašīnas "VAZ" zādzības mēģinājumu septembrī. 4.oktobrī tiesa lems par drošības līdzekļa veidu. Zagtie transportlīdzekļi atrasti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!