Foto: Valsts policija

Ceturtdien, 16. martā, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģionālās nodaļas likumsargi aizturēja 1974. gadā dzimušu vīrieti un izņēma nereģistrētus šaujamieročus, rokas granātas, ložmetējus un munīciju. Izmeklēšana turpinās, “Delfi” informēja policijā.

16. martā iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros par šaujamieroču pretlikumīgu apriti Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģionālās nodaļas amatpersonas veica kratīšanu kādas personas dzīvesvietā Ludzas novadā, Isnaudas pagastā.

Personas dzīves vietas apskates laikā policisti konstatēja, ka tajā atrodas nereģistrēti šaujamieroči un munīcija. Kratīšanas rezultātā tika izņemtas deviņas vienības nereģistrētu šaujamieroču, tajā skaitā divstobru medību bises, automāti, ložmetējs, pistoles un rokas granātas.

Tāpat tika izņemts liels daudzumus būtisku šaujamieroču sastāvdaļu, kā arī ap divi simti patronu.

Šobrīd ir uzsākta izmeklēšana un ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, vīrietim par šādām darbībām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 233.panta 2. daļas - šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!