Foto: F64

Šonedēļ Ludzas iecirkņa policisti notvēruši zagļu grupu – piecus vīriešus, kuri vienas nedēļas laikā trīs reizes apzaga kādu kafejnīcu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Nepilnas nedēļas laikā, proti, laika posmā no 10. decembra līdz 14. decembrim, Ciblas novadā Ciblas pagastā tika izdarītas trīs zādzības no veikala un kafejnīcas.

Jau pēc pirmā zādzības fakta konstatēšanas policijā tika uzsākts kriminālprocess, bet vēlāk - vēl divi kriminālprocesi. Visas zādzības notika diennakts tumšajā laikā.

Pēc noziegumu izdarīšanas līdzīga rakstura varēja secināt, ka pie vainas ir pastrādāja vienas un tās pašas personas vai persona - iekļūšana iekštelpās notika caur uzlauztajām ieejas durvīm vai pa logu.

Garnadžu guvums - alkoholiskie dzērieni un cigaretes. Vienā no zādzības reizēm noziedznieki izmantoja maskas, lai apgrūtinātu nozieguma izmeklēšanu un atklāšanu.

Izmeklējot minēto noziegumu, Ludzas iecirkņa policisti pārbaudīja plašu aizdomās turamo personu loku un īstenoja citus operatīvus pasākumus, kas bija nepieciešami vainīgo personu noskaidrošanai.

Tā Ludzas iecirkņa policistiem izdevās atklāt visas trīs zādzības un noskaidrot personas, kuras saistītas ar minētiem noziegumiem.

Pavisam tika aizturēti pieci vietējie iedzīvotāji - 1973., 1988., 1992., 1998. un 1999. gadā dzimuši vīrieši, no kuriem divi ir nepilngadīgi.

Visas personas agrāk ir tiesātas, bet daži no tiem ir atzīti par aizdomās turētajiem citos kriminālprocesos, kas šobrīd atrodas policijā izmeklēšanas stadijā.

Daļa no nozagtā alkohola un cigaretēm tika atrasta kratīšanas rezultātā aizturēto dzīvesvietās, bet daļa atrasta meža masīvā, kur bija paslēpta.

Neskatoties uz operatīvo zādzību atklāšanu un personu aizturēšanu, garnadži tomēr bija paspējuši izlietot zināmu daļu no zagtajām precēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!