Foto: stock.xchng
Tiesai nodota krimināllieta, kurā par vīrieša tīšu prettiesisku nonāvēšanu – slepkavību – apsūdzības celtas divām personām, portālu "Delfi" informēja Prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Kā pastāstīja Sutugina, 2011. gada septembra beigās kopīgas alkohola lietošanas laikā starp vienu no apsūdzētajiem un cietušo izcēlies konflikts, kura laikā apsūdzētais spēcīgi iesitis cietušajam pa pakausi. No belziena vīrietis zaudējis samaņu un nokritis uz grīdas.

Pēcāk abi apsūdzētie pārvietojuši cietušo uz šķūni, kur vairākkārt tīši iesituši viņam pa dažādām ķermeņa daļām, neradot briesmas viņa dzīvībai. Tāpat apsūdzētie ar auklu sasējuši upura rokas un kājas. Uzskatot, ka konflikts atrisināts, viens no apsūdzētajiem izgājis no šķūņa mājas pagalmā, savukārt otrs no mājas paņēmis cirvi un polietilēna maisiņu. Atgriežoties šķūnī, viņš veicis darbības, lai tur esošo vīrieti nonāvētu. Redzot, ka cietušais vīrietis neelpo, apsūdzētais viņu pakāris. Šī apsūdzētā tīšo darbību rezultātā iestājās vīrieša nāve, norādīja Sutugina.

Iedzeršanas laikā nākamajā dienā abi apsūdzētie vienojušies mirušā vīrieša līķi aprakt šķūņa telpā pagalmā.

Lieta 2015. gada 4. decembrī nodota izskatīšanai Ludzas rajona tiesai.
Viens apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 116. panta, savukārt otram apsūdzētajam celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 313. panta otrās daļas.

Prokuratūra atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!